Reklama
 
Blog | Roman Petrlík

Ptám se Mgr. Blažka a redaktorky Jarošové

dodatečně na jednu věc, která mne napadla poněkud opožděně. Pokud si totiž seřadím reakce politiků na pražskou taxislužbu, tak zjistím jednoduchou věc: vždy reagují POUZE na problém, který se týká jiného politika, případně jiné známé osoby. Zastane se Vás v tisku náměstek Blažek? Napíše o Vás Bohdana Jarošová?

Jasně, že ne. Blažka nezajímám ani já, a – bohužel – ani Vy. Co jej vlastně zajímá, to by mne vážně zajímalo. Pokud tedy vyřadím touhu být v dosahu koryta státních městských zakázek a privatizace městského majetku.

Bohdana Jarošová, redaktorka MfDnes, toho ve "svých  novinách" zas tak moc nenapsala. Většinou, když už něco napíše, je to v souvislosti s taxislužbou (což není příliš často), a pokud se jedná o materiál, týkající se taxislužby, pak musí být nutně spojen s nějakou personou. Třeba v souvislosti s Markétou Reedovou, pražskou radní za SNK-ED (konflikt u "staromáku"), nebo s primátorem Bémem (předvolební divadelní kreace ve stylu "Bém rockerem"), případně pak s poslankyní BundesTagu, jejíž jméno si již nepamatuji (byla jí účtováno příliš vysoké jízdné vozem taxi). Jinak – nic. A tak výše zmíněným pokládám otázku, kterou jim ještě dnes zašlu prostřednictvím mailu, který považuji za poněkud pružnější, než zrovna dotaz v písemné formě via Česká Pošta.

Tedy dotaz pro radního Mgr. Blažka:

Reklama


preji hezky den,

dovolte mi, abych Vam touto cestou polozil nekolik dotazu, ktery se tyka konfliktu p. Reedove a provozovatele taxisluzby ze St. Namesti v Praze a k nemuz jste se prostrednictvim Mf Dnes vyjadril verejne:

Jak je mozne, ze politik Vaseho formatu, teprve po ctyrech letech verejne oznamil reseni teto problematiky nalezenim legislativnich a pravnich zmen – drive jste tuto moznost neznal?

Muzete prosim vysvetlit, jak je mozne, ze po mnoha stiznostech verejnosti na prestupky v taxisluzbe, ktere eviduje odbor taxisluzby MHMP, se verejne zastavate pouze tech pripadu, ve kterych figuruje verejne znama, pripadne politicky cinna osoba, zatimco pripady bezneho obcana, ci turisty zustavaji u Vas bez povsimnuti, zastani a verejne reakce?

Predem Vam dekuji za odpoved

Roman Petrlik
PV SPRT Praha

Upozorneni: Tento dotaz, stejne jako pripadna odpoved, budou zverejneny na mem osobnim blogu v presnem zneni a bez uprav.

No, a zde je dotaz odeslaný Bohdaně Jarošovéy redaktorce Mf Dnes:

preji hezky den,

dovoluji si Vas touto cestou pozadat o zodpovezeni dotazu, uvedenych nize, s upozornenim, ze tento dotaz, stejne jako Vase pripadna odpoved bude zverejnena na mem osobnim blogu formou kopie a bez uprav.

1) Jaky je duvod toho, ze o taxisluzbe v Mf Dnes informujete pouze v pripade, ze se dana situace tyka verejne cinnych osob, politiku, ci ostatnich vyznamnych person?

2) Zajima se Mf Dnes i o nazory profesnich odborniku z oboru taxisluzby, pripadne o nazory beznych (nikoli vyznamnych) obcanu na stav taxisluzby i v jinych situacich – nejen v pripade konkretniho problemu? Provedla Mf Dnes nekdy anketu mezi korporatnimi klienty provozovatelu taxisluzby (pripadne taxi operatoru) s dotazem na jejich zkusenosti a spokojenost s taxisluzbou?

3) Zaregistrovala jste coby redaktorka Mf Dnes informaci od p. Mgr. Blazka, ze teprve nyni bude hledat legislativni a pravni reseni situace v taxisluzbe? Polozila jste mu dotaz, co "hledal" doposud?

Za Vasi odpoved Vam dekuji

Roman Petrlik
PV SPRT Praha

U náměstka Blažka nečekám odpověď dřive, jak před koncem roku. U Bohdany Jarošové naopak tuším, že odpověď přijde brzy a bude stát za to.

Těšíte se taky?