Reklama
 
Blog | Roman Petrlík

Jak zveřejnit skutečnou informaci

pokud ze strany medií není o zveřejnění zájem?

Není příliš mnoho jiných možností. Snad tou poslední je BLOG. Budiž.

Fakta v mém blogu budou vždy zveřejněna jasně a stručně. Můj subjektivní komentář pak – pochopitelně – stručný nebude.

Nastal čas se představit více. Tedy:

Již devět let (s krátkými přestávkami) jsem řidičem z povolání v pražské taxislužbě. Ano. To je ta "ONA" obávaná a zatracovaná služba. Naposledy byla zmíněna primátorem Bémem ve čtvrtečním magazínu MF Dnes, kde na dotaz "co vám v Praze nejvíce vadí", primátor promptně odpověděl "taxislužba". Jop.

Škoda, že si nevzpoměl na svůj exces z doby před třemi lety, kdy vánoční stromek na Staroměstském náměstí v Praze uložil svůj kmen přes tělo britského turisty, způsobiv mu mnohočetná zranění, s nimiž nebohý turista bojuje do dnes – a kdy primátor Běm jaksi opoměl tento čin okořenit omluvou poškozenému. Na tu si vzpoměl po – tuším – třech týdnech. Haleluja. Inu, světa vidění je vždy vedeno směrem od sebe.

Jako jedna z mála služeb, se taxislužba za deset posledních let vůbec nezměnila. Tím mám na mysli změnu systémovou. Změna k poctivosti sice probíhá, leč pomalu, samozřejmě. Ne každý je ochoten vzdát se svého ceníku 90.- Kč/km – raději se staromáku vyhýbejte… Při čemž platí statistický fakt, že přestupkovost je v taxislužbě na úrovni 11%. Ku příkladu v pohostinství ten samý údaj činí 23%. Jen se v tisku pohostinství "nepropírá" tolik, jako zrovna taxislužba. Tím nechci nešvary omlouvat. Jen upřesnit.

Po devíti letech jsem doufal, že obdržím zpět svoji počáteční finanční investici. Asi jsem blázen. Proč tedy neodejdu pracovat do jiného oboru (mohl bych, vzdělání není v mém případě problém)? Neboť mne ta práce neskutečně baví. A coby pověřený člen nově založeného sdružení v oblasti taxislužby považuji za otázku hrdosti vydržet.

Tedy základní informace máme pohromadě. Příště již začnu přímo komentovat dění kolem sebe. Hezký den.

Reklama